Az én Berlini fal relikviám

AZ ÉN BERLINI FAL RELIKVIÁM

Gyerekeink már tán nem is értik, miért is tulajdonítunk olyan nagy fontosságot a Berlini fal emlékének. Hogy miért is volt olyan hatalmas dolog, amikor 30 évvel ezelőtt szinte egy éjszaka alatt leomlott. Azóta is nagy kincs egy-egy parányi relikvia belőle.

Nos, nekem is van belőle egy kicsi darabkám. Tényleg kicsi! Egy hivatalos homeopátiás készítmény az Ainsworth cégtől. Ha valaki nem tudná, a homeopátiás készítmények egy jó része az eredeti anyag elképesztően nagy hígításából készített oldat, amivel aztán megfröcskölik a cukorgolyócskákat, amiket végülis dobozolnak. Mint az enyémet.

A hígítás eszméletlen nagy! A jelölése 200C. Ez azt jelenti, hogy az eredeti Berlini fal oldat kétszázszor ment végig a “százszorosára hígítom, megrázom” folyamaton (a “C” a centezimális, százszoros hígítás jele). Ez 100^200 (száz a kétszázadikon) vagy 10^400 hígítás. Egy leírt “1” után négszáz darab “0”. Valahol a 12. hígítási lépésben valószínűleg elveszett az oldatból az utolsó Berlini fal “molekula” is, utána már csak az aloholos oldat további lötykölése folyt tovább. Ahhoz, hogy a szer fogyasztása során legalább egy atom a szervezetembe kerüljön a szerből, többet kellene lenyelnem, mint az egész világegyetem tömege. Már ha készült volna belőle ekkora mennyiség egyáltalán.

De hát a homeopaták szerint rám nem is a fal atomjai hatnának, hanem a “rezgés”, ami viszont állítótag bennmaradt a vízben. Ööööö…. illetve a cukorgolyóban, amit a végén megfröcsköltek az “energizált” oldattal.

Ha valaki nem tudná, egy ilyen módon készült szer a “hasonlót hasonlóval” elképzelt elv szerint hatna. A Berlini falnak a maga valóságában bizonyos nem képzelt hatása volt az egészséges emberekre. Az elv szerint a fentebb említett módon hígított és “energizált” honeopátiás szer, az ilyen tünetekkel rendelkező beteg pácienseket meggyógyítja, a tüneteiket megszünteti. Azaz mivel a Berlini fal bezártság-, elnyomásérzetet keltett, a bezártságérzettel küzdő mai páciensek problémáit megoldaná.

A Berlini Fal maradványából készült szer lelkes híve Kees Dam, aki leírja, hogy amikor egy alkalommal kollégáinak beszélt e szerrel kapcsolatos tapasztalatairól, akkor az addigi oldott, vidám hangulat komorra fordult. Komolyan felveti, hogy esetleg ez is a szer proving hatása lehet – azaz elég csak beszélni róla, máris kiváltja a hatást.

Aki nem hiszi, járjon utána:

 

X-Aknák - az igazság nem odaát van!