12 + 1

Ezt az írást eredetileg pénteken kívántam közzétenni, de tartozom annyi felelősséggel az emberiség iránt, hogy előre jelezzem a közelgő katasztrófát.

Mi még korai ebédünket fogjuk unottan majszolni csütörtök délben, amikor az óceániai Kiribati Köztársaság 90 ezer lakosára álmában rátör a Rettenet. A kiribatiak – vagy ahogy magukat nevezik “l-kiribati” – nem tudják kiejteni az “s” hangzót, azt “ti”-nek mondják; így lett az eredeti Gilbert-szigetek névből Kiribati. A meteorológiai előrejelzések jeleznek ugyan viharokat péntekre a nyugodt, napos 27-28 fokos csütörtök után, de ez csak a felszín.

A Sor-szigeteken (Line islands) lévő demokratikus berendezkedésű államocska parlamentje, a “Maneaba Ni Maungatabu” perceken belül össze fog ülni és Anote Tongnak, a 2003 július 4-én megválasztott, az Igazság Pillére (Boutokaan Te Koaua) párthoz tartozó elnöknek nehéz döntéseket kell majd meghoznia.

Ha még számítani fog a szolidaritás, akkor Mr. Tong felveszi a telefont és riasztja Putyin elnököt Moszkvában. Akár így lesz, akár nem, a rettenet 60 perc múlva eléri a Kamcsatkát és Csukcsföldet, valamint az Anadír öböl környékét. Újabb 30 perc múlva (RK1.5 = a Rettenet Kezdete után másfél óra) az új-zélandi Chatham-szigetek következnek, majd rendre Suva (Fiji szigetek, RK2) és Aukland (Új-Zealand), Vlagyivosztok (RK3), Ausztrália keleti partja (RK4), Japán (RK5) és a Rettenet Kezdete után hat órával a milliárd lakosú Kína. Ezután India (RK8), Bagdad, Moszkva (RK10) és alig 12 órával békés ebédünk után Magyarország.

Ekkor Brazíliának még 5 órája lesz hátra (RK17), New Yorknak és Washingtonnak 6 (RK18). A Rettenet Kezdete után az alaszkai Anchorage lakosainak még 22 óra felkészülési idejük lesz (RK22), a honolului polgároknak pedig 24 órájuk. Erre az időre a közeli Kiribatiban már minden csendes lesz. Szombat, tizennegyedike, hajnali egy óra…

Az előrejelzésben mindazonáltal bizonyos fokú pontatlanság lehetősége is felmerül, ezért is hezitáltam, hogy közreadjam-e? Nem egyértelmű, hogy a számításokban figyelembe kell-e venni a nyári időszámítást, vagy sem. Ha nem, akkor a Föld nyer egy órát. Némelyek szerint a ZULU időt (Greenwichi idő a rendes, téli időszámítás szerint) kell figyelembe venni; ez esetben az egész Földre egyöntetűen egyszerre, hazai idő szerint péntek hajnali kettőkor tör rá a Rettenet.

A Rettenet hatására nincsenek pontos becslések. Mindenesetre elég valószínűnek tűnik, hogy közel három ember fog minden másodpercben elpusztulni aznap, a teljes vesztesség pedig negyedmillió körül lesz.*

Fogas kérdés, hogy például a Nemzetközi Űrállomást mikor éri el a Rettenet, illetve hogy az egyáltalán veszélyeztetve van-e? Nem egyértelmű, hogy ott mikor is kezdődik, illetve meddig tart péntek tizenharmadika? Ha azt tekintjük, hogy milyen területek felett halad át, akkor valamikor RK0 és RK1 közt keződik odafent Charles Simonyiéknak a probléma, de gyakorlatilag azonnal véget is ér, mert kelet fele száguldva, a dátum vonalat átrepülve visszajutnak tizenkettedike csütörtök hajnali egy órára, hogy közel 80 perc múlva újra belépjenek tizenharmadika péntekbe valahol Kamcsatka felett. Ez persze megint csak vagy 10 percig fog tartani, majd tizenkettedike hajnali kettő óra következik, és így tovább.

A bajt megelőzendő nemzeti összefogásra sem lehet számítani. Többek közt a görög és a spanyol kormányzat hajlik félvállról venni az eddigi figyelmeztetéseket. Véleményük (és az ottani társadalom véleménye) szerint a tizenharmadika, kedd (!) jelenti az igazi veszélyt**.

Pedig nem lehet szó nélkül elmenni a figyelmeztetés mellett. Úgy tűnik, hogy az emberiség egy speciális, szándékosan veszélyes világra lett teremtve. A Gergely-naptár 400 éves ismétlődő ciklusainak 4800 hónapját elemezve kimutathatjuk, hogy a 13. napok leggyakrabban péntekre esnek. Összesen 688 tizenharmadika esik péntekre, 687 vasárnapra és szerdára, 685 hétfőre és keddre, valamint 684 csütörtökre és szombatra. Rosszindulatú világ ez!

A jó hír az, hogy mindez olyan, mint a “tiszta” neutronbomba, amely csak az élőerő lefogására (értsd: elpusztítására) alkalmazandó, a materiális javakat érintetlenül hagyja. A péntek tizenharmadikai Rettenet ezen túlmenően az állat- és növényvilágot sem pusztítja, csak a tudattal rendelkező Homo sapiensre hat – azok közül is csak azokra a lükékre, akik ilyesmiben hisznek.

* Mielőtt túl nagy pánik törne ki megemlíteném, hogy tizenkettedikén és tizennegyedikén is ennyi ember fog meghalni, és ennél valamivel több fog születni..

** Eredet: Konstantinápoly eleste, 1204 április 13-án, kedden

X-Aknák - az igazság nem odaát van!