Az alternatív medicina bakijai

Az alábbi levelet neves természetgyógyászunk honlapjának fórumán találtam:

Tisztelt Béky László Úr!

Tanácsát szeretném kérni. Remélem Ön tud nekem segíteni. A problémám a következő: már gyerekkorom óta székrekedéssel küszködöm. Az idő haladtával egyre rosszabb lett (most 28 éves vagyok) és most már csak erős hashajtó tea segítségével van székletem. Az orvosok kivizsgáltak és szervi bajt nem találtak. Ezután voltam talpmasszázson, akupunktúrán, homeopata orvosnál és elkezdtem a candida diétát, de sajnos egyik sem segített. A diétás étkezés mellett sokat mozgok, sportolok és sok folyadékot fogyasztok (szénsavmentes ásványvíz). Kérem szíves tanácsát. XY

No, szóval XY személyes tapasztalata alapján a konvencionális gyógyászat mellett szép sor alternatív módszer is csődöt mondott. Megnézném az ottani jegyzőkönyvekben a negatív kezelési eredményről szóló bejegyzéseket! Lehet, hogy nem találnék ilyet?

Kíváncsi vagyok, hogy XY mikor jut el a megfelelő következtetésre?

Mindig hivatkozom arra, hogy az alternatív gyógyászok sose dokumentálják sikertelen kezeléseiket, csak a sikereseket. Nos végre rájöttem, hol kell információt keresni a bukott próbálkozásokról: a másik alternatív gyógyásznál!

Ja, és a hashajtót ki adta? Mert az legalább működik!

X-Aknák - az igazság nem odaát van!