Euphrasia C5

Két valaha-kandúr macskánk Hraskó Pajkos és Hraskó Buborék elég sok egészségügyi problémával lepett már meg minket, így most sem estünk nagyon kétségbe, amikor a fiatalabbikon észrevettük, hogy a szemzugában megduzzadt a kötőhártyája. A kedves állatorvosnő, aki már többször segített rajtuk, most is elmagyarázta, hogy mi a baj, a recept és a kezelés módja azonban különleges volt…

Egy Euphrasia C5 nevű készítményt kell vennünk. Ha valaki nem tudná, a C5-ből azonnal gyanítania illenék, hogy itt egy homeopátiás szerről van szó, amelyben a hatóanyag 1005, azaz tíz milliárdomod hígításban van jelen. Ez egyébként még akár működhetne is, de az orvos szerint jó a C9, vagy a C12-es is, ez utóbbi változatban az eredeti törzsoldatot 1024-szeresen vizzel felhígítják, azaz minden valószínűség szerint a víz mellett már egyetlen molekula hatóanyag sincs benne. A homeopátiás orvosok szerint a víz “emlékezik” a hatóanyagra és kifejti a megfelelő hatást az én macskámban.

Ez már önnmagában is erősen vitatható elmélet, azonban az Euphrasia C5-t meglepő módon nem oldatban, azaz folyékony állapotban kapom, hanem golyócskák formájában. Ez valahogy úgy készül, hogy az “emlékező” vízzel megfröcskölgetik a glükóz (cukor) gömböcskéket, amely víz ugyan hamar elpárolog, de közben információját átadja a cukornak és most az fog emlékezni.

Ez még nem minden! Én nekem minden kezeléskor 5 ilyen golyócskát fél deciliter szénsavmentes ásványvízben fel kell oldanom (mondanom sem kell, hogy az emlék most az oldatba kerül) és abból egy kávéskanálnyit (csak műanyagkanállal az Isten szerelmére, mert az alumínium rombolja az emlékezetet!) be kell tuszkolnom a macska szájába. Na most ha valaki nem tudná, ez az utolsó művelet olyan nehéz, hogy az információ itt biztos elvész: kifolyik a macska szája szélén, keveredik a véremmel, rámprüszköli és különben is…

Mi van, ha a macska nem gyógyul (ami kevéssé valószínű, mivel akkor is meggyógyulna, ha a hülye gazdája nem aggódna annyira érte, nem gyömöszkölné kis kalickába és nem hurcolná el mindenféle borzalmas fehérköpenyes emberfélékhez)? Nos az nem jelentené azt, hogy az Euphrasia C5 hatástalan, ugyanis rengeteg szabálytalan dolog történhetett a kezelés közben:

Például a macska orvul evett, vagy ivott valamit a kezelést megelőző, vagy azt követő 30 percben; ez pedig tilos! Lehet, hogy a gyógyszer (vagy a macska?) sugárzó dolgok közelébe került (nem Paks, hanem mondjuk mikrohullámú sütő, vagy életveszélyes mobiltelefon), vagy nem homeopátiás gyógyszer mellett tárolták (A gyógyszertárban? Á dehogy!), esetleg aromás anyagok voltak a közelben.

Én úgy döntöttem, hogy a kezelések gyakoriságára (előírás szerint első nap háromszor, második nap kétszer) is a homeopátiás alapelvet alkalmazom, azaz csak 1010 naponként adom a szert.

Szerencsére a doktornő felírt Oculogutta Tobradexet is, amely apámnak is használt, így minden bizonnyal Buborék sem pusztul el tőle, csak tudjam lefogni, amíg a szemébe csöppentjük.

X-Aknák - az igazság nem odaát van!